Informatie en advies weerstation-zaak.nl

  1. Inleiding
  2. Thermometer
  3. Sensoren
  4. Digitale weerstations
  5. Radiogestuurde weerstations

Inleiding

Wat voor weer wordt het vandaag? Hoe warm is het buiten? Wat is de windsnelheid? Wanneer komt er neerslag? Al deze informatie kan je vinden op je eigen weerstation.

Thermometer

Een thermometer is een meetinstrument waar je de temperatuur vanaf kan lezen. Tegenwoordig willen mensen niet alleen de temperatuur weten maar ook bijvoorbeeld de luchtdruk, de luchtvochtigheid en de verwachte neerslag. Een thermometer kan deze informatie niet vinden, hiervoor zul je dus een weerstation moeten aanschaffen.

Sensoren

Elk weerstation is voorzien van sensoren. De sensoren kunnen in het weerstation zelf zitten voor de metingen in huis of er zitten sensoren bij de je buiten kan plaatsen. De sensoren die je buiten kan plaatsen zijn meestal draadloos, hierdoor hoef je geen kabels te leggen.

Weerstations kunnen beschikken over de volgende sensoren:

Temperatuur, binnen en buiten.
Hygrometer (luchtvochtigheid), binnen en buiten.
Barometer (luchtdruk), binnen en buiten.
Regensensor, buiten.
Windsnelheid, buiten.
Anemometer (windrichting), buiten.
UV-meter, buiten.

Het is belangrijk dat je de sensoren goed plaatst voor een juist meetresultaat. Als je bijvoorbeeld een regensensor onder een afdakje hangt heeft het geen zin, omdat er geen regen komt onder het afdakje.

Digitale weerstations

Een digitaal weerstation is niet te vergelijken met een thermometer. Een weerstation maakt gebruik van verschillende sensoren zodat er meerdere gegevens kunnen worden verzameld, als voorbeeld: temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid, windsnelheid en neerslag. Een digitaal weerstation is betrouwbaarder dan een plaatselijk weerbericht, omdat de gegevens van uw locatie bij een digitaal weerstation gemeten zijn.

Radiogestuurde weerstations

Met radiogestuurde weerstations ontvang kan je nog meer gegevens en informatie over voorspellingen verzamelen. Radiogestuurde weerstations hebben een ontvanger die radiosignalen ontvangen van een metrologisch meetinstituut. In Nederland komen deze gegevens van een meetinstituut uit Duitsland. In deze gegevens staan actuele temperaturen, luchtdruk, luchtvochtigheid en weersvoorspellingen. Deze gegevens worden gebruikt voor een zeer nauwkeurige plaatselijke weersvoorspelling.

Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)